SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Ikea stawia na sztuczne mięso. The Vegetarian Butcher od Unilever

IKEA wprowadza do swoich restauracji nowe danie - penne z wegańskim sosem bolońskim i „roślinnym” mięsem. Receptura powstała we współpracy z The Vegetarian Butcher - marką koncernu Unilever.

Wegańskie penne to kolejna bezmięsna propozycja w restauracjach IKEA. Szwedzka sieć ma już w ofercie wprowadziła m.in. roślinne klopsy, wege hot dogi i lody. 

- Cały czas staramy się rozwijać naszą ofertę gastronomiczną, także o produkty w całości przygotowane na bazie składników roślinnych. Chcemy odpowiadać na wyzwania stojące przed branżą spożywczą, jeżeli chodzi o kwestie zrównoważonego rozwoju, a także na oczekiwania naszych klientów, którzy chętnie sięgają po roślinne wersje naszych produktów. Świadczy o tym popularność warzywnych klopsów, wege hot doga, a także wegańskich lodów truskawkowych, które na stałe są w naszej ofercie - mówi portalowi Wirtualnemedia.pl Tomasz Jachimczak, country commercial & range manager z IKEA.

Wegańskie penne w IKEA - cena, skład, dostępność

Jak dowiedział się portal Wirtualnemedia.pl, nowość została opracowana przez markę Unilevera The Vegetarian Butcher, wyłącznie dla restauracji IKEA w Polsce. Można je kupić we wszystkich sklepach szwedzkiej sieci. Cena dania to 8,99 zł.

Makaron sprzedawany jest w ramach sezonowej oferty restauracji IKEA do 17 marca 2020 roku.

W skład wchodzi bezmięsnego penne wchodzą: makaron rurki penne z wegańskim sosem bolognese przygotowanym z sosu pomidorowego i wegańskiego mielonego na bazie soi, podane z wegańskim tartym Gran Vegiano.

- Produkty The Vegetarian Butcher to wegetariańskie mięso niczym nie ustępujące pod względem tekstury i smaku mięsu zwierzęcemu - tłumaczy Adrian Kociemba, food service marketing lead North&East Europe z Unilever.

W ubiegłym roku marka ta stworzyła dla Burger Kinga recepturę bezmięsnego burgera. Dalsze plany obecności The Vegetarian Butcher  w Polsce nie są jeszcze potwierdzone.

 

Dołącz do dyskusji: Ikea stawia na sztuczne mięso. The Vegetarian Butcher od Unilever

11 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Bartek
Przestańcie nazywać roślinne produkty mięsem! Wegańskie to wegańskie. Roślinne to roślinne. Mięso to mięso. Ile razy jeszcze będę zaklinać się czytając o "roślinnym steku", "roślinnym mięsie mielonym" czy "roślinnym kotlecie schabowym"?
0 0
odpowiedź
User
asd
Do tej pory sprzedawali gdzieniegdzie klopsiki wołowe z wieprzowiną, zobaczymy co tym raziem pojawi się w produktach wegańskich.
0 0
odpowiedź
User
hehe
ciekawe kto potem będzie leczyć tych vegańskich cukrzyków. Nowy przepis na wygranie wojny: wysadzić elektrownie i odciąć od insuliny....
0 0
odpowiedź