SzukajSzukaj
dołącz do nas Facebook Google Linkedin Twitter

Burger King wymienia składniki na opakowaniach Whopper, aby podkreślić ich naturalność

Burger King poinformował, że będzie umieszczać na opakowaniach Whopperów listę jego składników, by w ten sposób podkreślić, że są całkowicie naturalne i nie zawierają sztucznych dodatków.

Burger King tymi działaniami chce podkreślić też swoje zaangażowanie w naturalną żywność.

Inauguracji nowych opakowań towarzyszyć będzie nowy spot agencji David Miami, w którym pokazano, jak ludzie na ulicy reagują na świeże składniki. Kończy się komunikatem, że "burger staje się naturalny". 

- Aby podkreślić prawdziwe jedzenie w naszym kultowym Whopper, umieszczamy przepis Whopper z przodu i na środku tylko przez ograniczony czas, na każdym opakowaniu kanapki, aby wszyscy mogli go zobaczyć - powiedział Fernando Machado, globalny dyrektor ds. marketingu w Restaurant Brands International, do której należy Burger King.

Nowe opakowania wymieniają osiem składników Whoppera: wołowinę, pomidory, sałatę, majonez, keczup, pikle, cebulę i bułkę z sezamem.

Kampania ma podkreślać ważniejszą kwestię: że Burger King wycofuje sztuczne barwniki, aromaty i konserwanty. Owijka do kanapek również informuje, że w burgerze nie  ma glutaminianu sodu i syropu kukurydzianego o wysokiej zawartości fruktozy.

- Myślę, że etykieta„ nie ”jest zabawna” - powiedziała autorka, dietetyk i profesor Uniwersytetu Nowojorskiego Marion Nestle. - Dlaczego ktokolwiek miałby oczekiwać, że hamburger będzie zawierał sztuczne barwniki, aromaty lub konserwanty, MSG lub HFCS? Widocznie firma uważa, że ich klienci martwią się takimi rzeczami - dodaje.

Inicjatywa odejścia od sztucznych dodatków jest częścią globalnej kampanii Restaurant Brands International, która polega na wprowadzaniu naturalnych składników na światowe rynki. - Uważamy, że prawdziwe jedzenie smakuje lepiej - powiedział Machado.

Burger King szacuje, że około 85 proc. dań z  jego stałego menu jest pozbawiona sztucznych barwników, aromatów i konserwantów, a celem jest osiągnięcie progu 100 proc. do początku 2021 roku.

Dołącz do dyskusji: Burger King wymienia składniki na opakowaniach Whopper, aby podkreślić ich naturalność

1 komentarze
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Wirtualnemedia.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii. Jeżeli którykolwiek z postów na forum łamie dobre obyczaje, zawiadom nas o tym redakcja@wirtualnemedia.pl
User
Dany
A bułka też ma taki super skład? Czy może konserwanty i emulgatory?
0 0
odpowiedź